Les Sens Ciel vzw

Zintuiglijke ontdekking

"Wow, dit is keimooi." De kinderen trekken grote ogen op de binnenkoer van de hoeve. Ze wijzen naar de eigenaardige dingen die ze er ontdekken. "Wat is dat rare wiel?" Nieuwsgierig als ze zijn hebben ze het moeilijk om in een rij te blijven lopen. Holle rietstengels staan als panfluiten langs het pad dat leidt naar de start van hun wandeling. Dit ziet er veelbelovend uit...
Ze worden verwelkomd door een animatrice.
De kinderen zijn vroeg opgestaan. Voor ze aan hun bezoek beginnen, kunnen ze zich in de taverne op hun lunchpakket storten.

Ondertussen komt een gezin aan op de immense hoeve. Ze kijken hun ogen uit! Ze observeren... durven nergens aan te komen, en wennen zo beetje bij beetje aan deze vreemde plaats. De kleinsten ontdekken als eersten de magische krachten van deze vreemde spelletjes. Op de gezichtjes tekenen zich glimlachjes vol verwondering af. Elk spel houdt een andere verrassing in. Stilaan vult de ruimte zich met kreetjes die luider en luider klinken. Het duurt niet lang of de kleinsten dagen de grootsten uit om te "voelen", om te "spelen".
Sommige spelletjes zijn minder evident, en dan is het aan de ouders om de kinderen op weg te helpen in hun ontdekkingstocht naar een nieuw zintuig. "Wat is dat voor iets?", vragen de kleinsten verwonderd. "Vertrouw op je neus, niet op je ogen." "De vloer trilt, voel je de muziek?"
Het is een echt familiemoment. Een moment dat zeker zal bijdragen tot nostalgische tussenkomsten zoals "weet je nog op dat familiefeestje?".

Het lunchpakket is op. De meest ongeduldige kinderen van de groep hebben al eens gepiept om te zien wat het begin van de zintuiglijke wandeling inhoudt: "o, wat mooi", "wat is dat voor iets?", "keicool!". Veel kinderen zijn hier al geweest, maar na de jaarlijkse sluiting valt er altijd wel iets nieuws te beleven op het domein.
Wat goeie raad moet de kinderen zin voor verantwoordelijkheid bijbrengen: "Sommige spelletje zijn zeer fragiel, wees er dus voorzichtig mee. En leg alles terug op zijn plaats voor de volgende bezoekers". Maar de nieuwsgierigheid is zo groot dat het moeilijk is om kalm te blijven.
"Gebruik al jullie zintuigen tijdens dit avontuur." "Opgepast, sommige geuren kunnen zeer verrassend zijn!"

Eindelijk is het zover! De kinderen vertrekken op avontuur op deze wonderlijke plaats waar alles leuk is.
"Kom hier eens ruiken! Kom hier eens ruiken!" Bij sommige attracties is het een echte samenscholing, andere trekken dan weer kleinere groepjes aan.

Neem nu de zolder van oma, vol avonturen en verrassingen. De kinderen zijn er dol op. Overal vindt u spelletjes. Soms kijkt u achterom en ontdekt u dat u andere "dingen" hebt gemist… en moet u dus eventjes terugkeren.

Wat later komt een groep mindervaliden aan. Ook zij zijn weg van de geluiden en de geuren van de spelletjes.

Na de zintuiglijke wandeling klinkt een "Joepie! We mogen naar buiten! We mogen naar buiten!" Een kleine jongen steekt triomfantelijk de handen in de lucht en rent naar de uitgang. De anderen volgen hem naar de spelletjes op de binnenkoer: de oude, afgeknotte boomstam die ze als een berg kunnen beklimmen, wordt stormenderhand ingenomen. Anderen verkiezen de aangrenzende weide, een ideale plaats om het vertrek van de bus af te wachten.
Door welke zintuiglijke ontdekking
laat u zich meevoeren
in de vzw Les Sens Ciel?

Les Sens Ciel vzw
Rue de Rhisnes 82
5080 Emines
Provincie Namen